piątek, 13 września 2013

Sałatka selerowo serowa z fasolą

Smaczna sałatka z selera konserwowego z dodatkiem sera zółtego i fasoli czerwonej.


Sałatka selerowo serowa z fasolą

składniki
 1 słoik selera konserwowego
    20 dag sera zółtego
    1 puszka fasoli czerwonej
    szczypiorek
    Sól morska
    25 dag szynki konserwowej
    1/2 słoik majonez
    1/3 słoika papryki konserwowej

Seler konserwowy odcedzamy z zalewy. Szyneczkę kroimy drobno w kosteczkę. Fasolę czerwona odcedzamy z zalewy. Szczypiorek cienki myjemy osuszamy i siekamy drobno. Paprykę konserwową odcedzamy i kroimy drobno. Ser zółty ścieramy na tarce duże oczka. Wszystkie składniki mieszamy z sobą . Dodajemy majonez. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Odstawiamy do lodówki na ok 20 min. Podajemy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz