środa, 23 października 2013

Bakłażan ze szpinakiem z patelni

Bakłażana lubię szpinak jeszcze bardziej - połączone super danie a do tego jajo mmmm....



Bakłażan ze szpinakiem z patelni

składniki

   4 szt pieczarek
    1/2 szt bakłażana
    1 garść szpinak
    1/2 łyżeczki masła
    1/2 łyżeczki oliwy
    3 szt brukselka
    Sól morska
    pieprz biały

Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przecinamy je na pół.Pieczarki kroimy w plasterki. Bakłażan kroimy w plasterki solimy i odstawiamy , po ok 10 min płuczemy go i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masełko i oliwę podsmażamy wyciśnięty czosnek , dodajemy pokrojone pieczarki i bakłażan podsmażamy. dodajemy szpinak i na końcu brukselkę. Na środek wbijamy jajo. Całość solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Nakrywamy aby jajko ścięło się . Podajemy.


2 komentarze: