wtorek, 1 października 2013

Lizaki czekoladowe - test foremki do lizaków

Kolejny wspaniały gadżet kuchenny . Foremki do robienia lizaków . Można bez tego żyć ale jak kupimy nie będziemy żałować. Lizaki robi się expresowo są smaczne  i takie jakie nasze dzieci lubią najbardziej . Można tez wykonać słodycze w raz z dziećmi - będzie super zabawa.






Foremki do lizaków można kupić w sklepie internetowym www.emako.pl

Za jedyne 19 zł mamy dwie fantastyczne formy i patyczki .

          Dwie silikonowe foremki pozwalają na jednorazowe przygotowanie 12 lizaków w kształcie serc oraz kwiatków. Przygotowanie lizaków jest dziecinnie proste a dzięki możliwości zastosowania swojej autorskiej kompozycji i zatapiania w czekoladzie niezliczonych dodatków Twoje lizaki będą za każdym razem wielką niespodzianką


Pyszne czekoladowe  lizaczki  
 składniki
  
1 szt czekolada gorzka
    1 szt czekolada mleczna
    1 szt czekolada biała
    2 łyżki migdały
    1 łyżka posypka kolorowa
    1 łyżeczka kawa inka


               Wlewamy wodę do garnka i kładziemy na nim miskę będziemy rozpuszczać czekoladę. Kiedy miska zrobi się ciepła wkładamy połamaną czekoladę najpierw gorzką. Mieszamy aż czekolada rozpuści się .Łyżką nabieramy czekoladę i wypełniamy nią kilka form do lizaków do pozostałości dodajemy kilka kostek białej czekolady i mieszamy do rozpuszczenia taką masą napełniamy pozostałe formy. Posypujemy formę kolorowa posypką. Następnie rozpuszczamy czekoladę mleczną i napełniamy kilka lizaków dodając kawałki migdałów. Do reszty dodajemy kawę inkę i kilka kostek białej czekolady - mieszamy jak się rozpuści napełniamy pozostałe lizaki. To samo robimy z białą czekoladą wypełniamy kilka lizaków a do reszty dodajemy odrobinę kawy inki - mieszamy i napełniamy lizaki. Wkładamy patyczki do foremek i wstawiamy do lodówki na ok 25 min. Po tym czasie wyciągamy lizaki z formy.    




Polecam 

                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz