wtorek, 15 października 2013

Pasta tuńczykowa z warzywami

Już dużo pisałam o zaletach past kanapkowych.  Dalej tak twierdzę są pyszne wydajne i tanie.
Dlatego wymyślam coraz to nowsze.

Pasta tuńczykowa z warzywami

składniki
  1 opakowanie serka naturalnego
    1 puszka tuńczyka z wody
    1  cebula czerwona
    4 szt korniszony
    1/2 szt papryka żółta
    pieprz czarny mielony
    Sól morska

Tuńczyka wyciągamy z puszki i odcedzamy na sicie. Odsączonego dodajemy do serka. Lekko mieszamy. Cebulę czerwoną siekamy drobno, korniszony kroimy w drobną kosteczkę. Paprykę zółtą myjemy osuszamy usuwamy pestki i białą błonkę. Pokrojone warzywa dodajemy do serka z tuńczykiem. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem kolorowym do smaku. Chłodzimy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz