poniedziałek, 14 października 2013

Pierś z kurczaka z czerwonej panierce

Myślałam myślałam i wymyśliłam . Jak podać jak zrobić pierś z kurczaka ,żeby była inna ,żeby smakowała inaczej . Co wymyśliłam .....


Pierś z kurczaka z czerwonej panierce

składniki

    3 szt piersi z kurczaka
    3 łyżki ketchupu ostrego
    3 łyżki mąki kukurydzianej
    2 łyżki mąki pszennej
    2  jajka
    2 łyżki mleka
    Przyprawa do kurczaka
    sól morska
    olej do smażenia

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paski , lekko rozbijamy. Lekko solimy rozbite paseczki. do miski wbijamy jajko , dodajemy mleko ,mąki , ketchup , przyprawę do kurczaka i odrobinę soli. Mieszamy rózgą. Każdy kawałek kurczaka moczymy e cieście. Od razu układamy na rozgrzanym oleju i smażymy z 2 stron. Podajemy na ciepło lub zimno.



3 komentarze:

  1. Czy sól morską, można zastąpić zwykłą solą?

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny przepis :D Nie miałem przyprawy do kurczaka, ale coś wyimprowizowałem ;) Polecam też panierować chleb tą "miksturą"

    OdpowiedzUsuń