wtorek, 1 października 2013

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Moja propozycja na obiad. Smaczny kotlecik z pieczarkami pod plastrem sera.


Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

składniki
  4  piersi z kurczaka
    15 dag pieczarek
    1 łyżeczka masła
    olej ryżowy
    4 plastry sera zółtego
    przyprawa do kurczaka
    jajko
    2 łyżki mąki

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i lekko rozbijamy. W misce mieszamy jajko z mąką i przyprawą do kurczaka.Mięso moczymy w cieście i smażymy na złoto. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na masełku lekko soląc do smaku. Kiedy smażymy drugą stronę kotleta układamy na niej plasterki pieczarek , nakrywamy serem i przykrywamy patelnię . Po kilku minutach jak ser roztopi się mięso jest gotowe.


3 komentarze:

  1. Idealne urozmaicenie tradycyjnego kotlecika;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super, niby zwykły kotlet a o ile więcej smaków !!! dzięki :-)

    OdpowiedzUsuń