poniedziałek, 14 października 2013

Razowe fusilli z dynią

Pyszne lekkie jesienne danie. Razowe świderki i kawałki dyni i ten rozchodzący się aromat curry .


Razowe fusilli z dynią

składniki

    1/2 opakowania świderki razowe
    1 kawałek dyni
    curry
    Sól morska
    natka pietruszki
    pieprz biały
    1 łyżeczka masła
    1 łyżeczka oliwy

Makron świderki gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Dynie obieramy usuwamy pestki. Kroimy w kwadraciki i podsmażamy na masełku z odrobina oliwy. Podlewamy odrobiną wody z gotowania makaronu. Doprawiamy sola ,pieprzem i curry. Na patelnie z dynia dodajemy ugotowany makaron - lekko mieszamy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy na ciepło.



1 komentarz:

  1. Nawet makaron trzeba umieć dobrze przygotować:)
    Przepis na medal:)

    OdpowiedzUsuń