poniedziałek, 14 października 2013

Surówka porowo- jabłkowa z kapustą

Bardzo smaczna i zdrowa surówka obiadowa. Duża dawka witaminy.
Surówka porowo- jabłkowa z kapustą

składniki

    1/4 głowy kapusta biała
    2 szt pora
    2  jabłka
    1 szt marchewka
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki śmietana
    Sól morska
    Pieprz kolorowy
    1/4 szt selera

Kapustę białą kroimy w cienkie paseczki. Pora i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Pora myjemy i kroimy w plasterki. Jabłko nie obieramy usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy śmietanę i majonez. Mieszamy i chłodzimy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz