niedziela, 10 listopada 2013

Gryczany garnek z kiełbasą

Szybki smaczny garnek pełen kaszy gryczanej , bakłażana , pieczarek i kiełbasy swojskiej .


Gryczany garnek z kiełbasą

składniki

    1 woreczek kasza gryczana
    15 dag kiełbasy swojskiej
    5 szt pieczarek
    1/2 szt bakłażana
    Sól morska
    pieprz kolorowy ziarnisty
    1 łyżka masła

Bakłażana solimy i kroimy w kawałki następnie odstawiamy na ok 15 min. Po tym czasie myjemy go osuszamy i podsmażamy na masełku , dodajemy do niego pokrojone pieczarki i kiełbasę pokrojoną w plasterki. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i dodajemy na patelnie z warzywami i kiełbasą. Mieszamy. Doprawiamy do smaku , solą i pieprzem. Podajemy na ciepło ;


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz