piątek, 1 listopada 2013

Krem pomidorowy z mozzarellą

Lekki smaczny krem z pomidorów bez mięsa , śmietany , lekkie i smaczne .
Krem pomidorowy z mozzarellą

składniki
 4 ziemniaki
    3/4 bulwy selera
    2 łyżki oliwi
    2 ząbki czosnku
    mozzarella
    2 szklanki pulpy pomidorowej
    pieprz czarny mielony
    Sól morska
    sos sojowy
    1 marchewka

Ziemniaki, marchewkę  i seler obieramy i kroimy w kosteczkę , podsmażamy na oliwie. Kiedy warzywa zarumienią się zalewamy je ok 2 szklankami wody. Dodajemy sól i pieprz do smaku zagotowujemy. Dodajemy pulpę pomidorową . Gotujemy do miękkości warzyw. Miksujemy wszystko na krem. Zagotowujemy - doprawiamy do smaku wyciśniętym czosnkiem , sola i pieprzem. Podajemy z pokrojonym serem mozzarella.




1 komentarz:

  1. takie kremy bardzo lubię, idealne na jesień:)

    OdpowiedzUsuń