piątek, 1 listopada 2013

Olej z wiesiołka na zgarbną sylwetkę i dobry humor - test - Sałatka z wędzonym łososiem , awokado i olejem z wiesiołka

 Prosta piramida żywienia - tłuszcze zajmują na niej bardzo ważne, czwarte miejsce, co oznacza, że  diecie powinny się znaleźć dziennie 2-3 łyżki zdrowego tłuszczu. Jego najlepszym źródłem jest olej . Zadbaj, aby nie zabrakło go w twoim menu.


O zdrowotności i bardzo dobrym działaniu oleju na nasz organizm nie trzeba pisać . Wszyscy o tym wiedzą . A czy wiemy ,że mamy do wyboru bardzo dużo olei . 
- Oleje słonecznikowy
-Oleje lniane
- Oleje rzepakowe
-Oleje dyniowe
-Oleje kukurydzine
-Oleje arganowe
-Oleje wiesiołka
-Oleje sezamowe
-Oleje ostropestu
-Oleje kokosowe

Wszystkie te oleje możemy kupić w sklepie internetowym   http://www.zdrowy-olej.pl/



Dziś w mojej kuchni testuje i używam po raz pierwszy Oleju Wiesiołka





Olej z wiesiołka używamy w kuchni tylko na zimno.



Olej wiesiołkowy świetnie wpływa również na stan skóry, kondycję włosów, a nawet samopoczucie. Praktycznie nie ma przeciwwskazań do jego stosowania. Poznaj ten niezwykły, naturalny eliksir zdrowia.


 
  Olej wiesiołkowy (Oleum Oenotherae), tłoczony na zimno z nasion tej roślinki, pomaga w zwalczaniu wielu chorób i chroni przed niektórymi schorzeniami.
 
 
Działanie wewnętrzne i zewnętrzne
Kwasy obecne w oleju z wiesiołka działają leczniczo w chorobach reumatycznych, w przypadku złamań i uszkodzeń więzadeł – dzieje się tak, ponieważ olej wiesiołkowy regeneruje tkankę chrzęstną i łączną właściwą. Spożywanie oleju z wiesiołka chroni także przed stanami lękowymi, migrenami, wpływa kojąco na emocje, a nawet poprawia humor, dlatego zaleca się go w depresji. Kwasy zawarte w tym oleju regulują procesy przemiany materii.
 
 
 Sałatka z wędzonym łososiem , awokado i olejem z wiesiołka


składniki

    1 garść szpinaku świeżego
    1/4 szt sałaty lodowej
    1 awokado
    1/2 szt cukinii młodej
    olej z wiesiołka  BIOOIL
    Sól morska
    Pieprz kolorowy
    1/4 szt papryka czerwona
    nitki chilli
    1 kawałek łosoś wędzony plastry
    3 szt mozzarella małe kulki
Szpinak myjemy osuszamy i układamy na połowie talerza. Na drugiej połowie układamy kawałki sałaty lodowej. Awokado obieramy i kroimy w długie paski dodajemy do sałatki. Paprykę czerwona myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Łososia kroimy w cienkie paseczki. Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki. Cukinię młoda myjemy nie obieramy i kroimy w paseczki dodajemy do sałatki. Całość kropimy olejem z wiesiołka, doprawiamy solą morską , pieprzem kolorowym i nitkami chilli.





 





Tyle zdrowia jak w tej jednej sałatce nie znajdziecie nigdzie :) 

Naładujmy się witaminami i zdrowymi olejami , zima idzie , wzmocnijmy naszą odporność !!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz