niedziela, 1 grudnia 2013

Makaron z pomidorowym pesto , mozzarellą i kaparami

Danie obiadowe pełne smaku i aromatu. Lekki i zdrowe , polecam .

Spaghetti z pesto z suszonych pomidorów

składniki
 1 słoik suszone pomidory z czosnkiem w zalewie
    3 ząbki czosnku
    bazylia świeża
    Sól morska
    Pieprz kolorowy
    4 łyżki orzeszki pistacjowe
    mozzarella
    4 łyżki kapary
    makaron spaghetti

Orzeszki pistacjowe prażymy na suchej patelni. Następnie miksujemy - rozdrabniamy . Dodajemy do nich pokrojoną świeżą bazylię , ząbki czosnku  pomidory suszone z oliwy. Miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy po ugotowaniu. Przelewamy zimną wodą. Na dużą patelnie wkładamy makaron dodajemy pesto - mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy duże kawałki mozzarelli i kapary. Lekko mieszamy i nakładamy na talerze.



2 komentarze:

  1. uwielbiam spagetti, pomidory... zdecydowanie muszę spróbować!

    OdpowiedzUsuń