niedziela, 8 grudnia 2013

Najmniej kaloryczny makaron! *SKINNY NOODLES* - jemy i testujemy

W ramach współpracy blogerskiej testuję w mojej kuchni Najmniej kaloryczny makaron! *SKINNY NOODLES*
 Nowość na rynku  ma 6.4 kcal w 100 g Jest  cieńszy od tradycyjnego makaronu,  ma żelową konsystencję.

Kupujemy go w pudełeczku w którym jest woreczek z wodą w którym pływa sobie nasz makaron.
Więcej informacji   http://centrumsylwetki.pl/50-shirataki-fettuccine-64kcal-najmniej-kaloryczny-makaron-skinny-noodles.html









Makaron Skinny Noodles doskonale nadaje się do spożywania przez diabetyków, alergików, wegetarian i wegan. 


 Na ten makaron mam dużo pomysłów dziś jeden z nich .

 Fettuccine z pesto pomidorowym i warzywami 

składniki

   1 opakowanie fettuccino makaron Skinny Noodles
    1 szt cukinia mała
    1  papryka czerwona
    2 kawałki selera naciowego
    1/2 słoika suszone pomidory
    2 ząbki czosnek
    Sól morska
    Pieprz kolorowy

 Makron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Czyli przelewamy wodą na sicie następnie zalewamy wrzątkiem .Odcedzamy i odstawiamy. Seler naciowy kroimy w kosteczkę , paprykę czerwona kroimy w kosteczkę. Pomidory suszone miksujemy z ząbkami czosnku, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki. Na patelni na odrobinie oleju podsmażamy cukinię, seler i paprykę. Dodajemy pesto z pomidorów - mieszamy. Następnie dodajemy makron i wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na ciepło. 







Więcej informacji o produkcie tu  http://www.shiratakinoodles.pl/ 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz