niedziela, 26 stycznia 2014

Mix sałat podany z grillowana gruszką daktylami i żurawiną

Sałatka jakby owocowa ale na ostro z dużą ilością kolorowego świeżo mielonego pieprzu.

Sałata z daktylami i żurawiną

składniki

    2 garście mixu sałat
    8 szt daktyli
    3 łyżki żurawiny
    1 łyżka masła
    1/2 szt marchewka
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    1 szt gruszka

Gruszkę myjemy nie obieramy i kroimy w plasterki wzdłuż. Mix sałat myjemy osuszamy w wirówce do sałaty i rozkładamy na talerzach. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Posypujemy nią sałatę. Pokrojona gruszkę grillujemy na patelni grillowej. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy na nim daktyle i żurawinę. Nie za długo ok 1 min. Sałatę solimy , układamy na niej plasterki zgrillowanej gruszki. Sałatkę polewamy masełkiem wraz z żurawiną i daktylami. Całość posypujemy pieprzem świeżo mielonym kolorowym.




1 komentarz: