środa, 22 stycznia 2014

Moja bruschetta z bazyliowym pesto

Dziś inne klimaty kuchnia którą lubię ale taka po mojemu , chrupiąca bułeczka do tego posiekane pomidorki wymieszane z bazyliowym pesto ........

Moja bruschetta z bazyliowym pesto

składniki
    2 bagietki
    1 pęczek bazylia (świeża)
   oliwa z oliwek
    2 ząbki czosnek
    4 łyżki orzeszki pini
    Sól morska
    4 szt pomidory
    1 kulka ser mozarella
    1 łyżka masła

Zaczynamy od zrobienia pesto z bazylii. Miksujemy obrane ząbki czosnku z posiekaną bazylią. Dodajemy orzeszki , oliwę z oliwek i sól morska do smaku. Pomidory myjemy i siekamy dość drobno. Bułkę kroimy na skos i podsmażamy na masełku. Ser mozarella kroimy w kosteczkę. Pokrojone pomidory mieszamy z serem i pesto. Doprawiamy solą do smaku i nakładamy na gorące grzanki.




3 komentarze: