czwartek, 30 stycznia 2014

Moje gołąbki bez kapusty z dodatkiem żurawiny

Mini gołąbki bez kapusty - ryż , kiełbasa , żurawina suszona i przyprawy . Smakuje cudownie zwłaszcza w towarzystwie liści rukoli i jest orzechowego smaku.

Moje gołąbki bez kapusty z dodatkiem żurawiny

składniki
    2 woreczki ryżu KUPIEC
    2 laski kiełbasy
    2 szt cebula czerwona
    1 łyżeczka masła
    1 łyżeczka oliwa
    pieprz czarny mielony
    Sól morska
    5 łyżek żurawiny
     szpinak  1 garść
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy , wyciągamy z woreczka i odstawiamy. Cebule czerwona kroimy drobno. Z kiełbasy najlepiej wędzonej ściągamy osłonkę i siekamy ją drobno. Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy oliwę i podsmażamy na nim cebulkę , dodajemy kiełbasę i wszystko razem smażymy.  Szpinak siekamy i dajemy na patelnie. Następnie dodajemy żurawinę , mieszamy. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż. Mieszamy wszystko razem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Za pomocą łyżki formujemy jakby łezki , podajemy z rukolą .




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz