czwartek, 30 stycznia 2014

Ryż zapiekany z serem żółtym i jajkiem

Szybkie danie wystarczy ryż , troszkę sera i jajko . Mamy dobrą zapiekankę w kilka minut.

Ryż zapiekany z serem żółtym i jajkiem

składniki
   1 woreczek ryżu białego Kupiec
    2 szt jajko
    Sól morska
    10 szt ser żółty plasterki
    szczypiorek
    pieprz biały
    4 łyżki śmietany 30 %
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Dwa małe naczynia do zapiekania wykładamy plasterkami żółtego sera. Ryż doprawiamy solą i pieprzem do smaku dodajemy kilka łyżek śmietany 30 procent - mieszamy i wykładamy na ser. Po środku naczynia robimy małą dziurkę w ryżu i wbijamy tam jajko. Solimy do smaku i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 6 min. Kiedy jako zetnie się potrawa jest gotowa. Posypujemy ją posiekanym szczypiorkiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz