niedziela, 5 stycznia 2014

Tuńczykowa z awokado i czerwoną cebulą

Smaczna sałatka z tuńczyka z puszki do tego pokrojone awokado i czerwona cebulka,  smaczne :)

Sałatka z tuńczyka i awokado


składniki
    2 puszki tuńczyka kawałki w oleju
    2  czerwone cebule
    3 szt awokado
    pieprz czarny mielony
    Sól morska

Tuńczyka kawałki z oleju wyciągamy z puszki i wkładamy do miski. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w piórka. Cebulę dokładamy do tuńczyka. Awokado obieramy , kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Sałatkę chłodzimy i podajemy.




1 komentarz:

  1. Anonimowy1/05/2014

    uwielbiam takie proste, a zarazem pyszne sałatki. właśnie szukałam takiego przepisu, bo w lodówce mam zapas awokado :)

    OdpowiedzUsuń