piątek, 21 lutego 2014

Dwukolorowa sałatka z kapusty kiszonej

Zaszalałam połączyłam dwa rodzaje kapusty kiszonej białą i czerwona . Wyszła super fajna surówka.

 Dwukolorowa sałatka z kapusty kiszonej

składniki
    1/2 kg kapusty kiszonej czerwonej
    1/2 kg kapusta kiszona
    1  cebula biała
    2  marchewki
    cukier drobny
    pieprz czarny mielony
    4 łyżki oleju roślinnego

Kapustę biała kiszona odciskamy. To samo robimy z kapusta czerwoną. Lekko kroimy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebule siekamy . Łączymy z sobą kapusty , dodajemy starta marchewkę i posiekaną kapustę.
Doprawiamy cukrem i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy olej. Wszystko razem mieszamy i wstawiamy do lodówki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz