środa, 12 lutego 2014

Mój przepis w marcowym Prześlij Przepis

Dziś ukazał się nowy miesięcznik Prześlij Przepis a w nim mój przepis na domową konserwę ,
zapraszam do lektury dużo fajnych przepisów.



Na moim blogu przepis i fotki  http://mojakuchniamalutka.blogspot.com/2013/03/domowa-konserwa.html

6 komentarzy:

  1. Wielkie gratulacje również ode mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gratuluję! Swoją drogą chodzi za mną taka domowa, słoikowa konserwa - chętnie przetestuję Twoją recepturę!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pani Ewo, jak Pani myśli, czy dałoby się coś podobnego zrobić tylko że zawinięte w folię? Widziałam przepisy na takie wędliny drobiowe.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wydaje mi się ,że tak tylko podczas gotowania wytrąca się tłuszczyk i galaretka , wędlina w słoiku jest krucha , po gotowaniu na wierzchu jest w zależności od tłustości mięsa 1-2 cm galaretki i trochę tłuszczyku w foli bez zostawienia miejsca , ponieważ będzie trzeba owinąć ciasno nie wytraci się galareta tu dokładnie widać w słoikach jak to wygląda po gotowaniu http://mojakuchniamalutka.blogspot.com/2013/03/domowa-konserwa.html pozdrawiam ciepło

      Usuń