czwartek, 13 lutego 2014

Rolady mięsne nadziewane papryką i cebulą

Szybki obiad bardzo kruche i szybkie w przyrządzeniu roladki z mięsa szynki.  Podane w sosie własnym z roszponką .

Rolady mięsne nadziewane papryką i cebulą

składniki
 1/2 kg szynki
    1 słoik papryka marynowana
    2 cebule czerwone
    Sól morska-
    Pieprz kolorowy
    2 łyżki musztardy
    2 łyżki mąki pszennej
    1 szt kostka bulionowa
    liść laurowy
    3 łyżki oleju roślinnego

Mięso z szynki kroimy  w plasterki rozbijamy z dwóch stron. Solimy i doprawiamy pieprzem. Jedną stronę smarujemy musztardą . Paprykę kroimy w paseczki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na początek rozbitego mięsa układamy paseczki papryki i cebuli , zawijamy w roladę spinamy wykałaczką. Rolady obtaczamy w mące i smażymy na dużej patelni. Kiedy każda strona rolady jest złocista podlewamy je bulionem i dodajemy liść laurowy. Dusimy pod przykryciem ok 20 min. Następnie odkrywamy patelnię aby sos odparował i zredukował się. Podajemy z roszponką do ryżu.




1 komentarz: