wtorek, 11 lutego 2014

Różowa kasza z papryką czerwoną

Mały experyment kulinarny - udany.
Różowa kasza do tego podsmażona drobiowa kiełbaska i papryka czerwona.

Różowa kasza z papryką czerwoną

składniki
    1 woreczek kaszy jęczmiennej perłowej
    1  papryka czerwona
    1  cebula
    Przyprawa uniwersalna
    1 szt burak
    pieprz biały
    Sól morska
    chilli
    25 dag kiełbasy drobiowej
    1 łyżeczka masła

Kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Buraka obieramy i ścieramy na tarce małe oczka następnie wyciskamy sok za pomocą gazy. Cebule obieramy i siekamy drobno. Kiełbasę drobiowa kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę . Dodajemy kiełbasę i pokrojoną paprykę  i smażymy wszystko razem. Ugotowaną kaszę odcedzamy i dodajemy na patelnię z cebulkę i kiełbasą. Wszystko razem mieszamy podsmażamy i dodajemy kilka kropel soku z buraka. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Kaszę ozdabiamy nitkami chilli.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz