poniedziałek, 10 lutego 2014

Siekany tatar z śledzia solonego

Lubię tatary , wszystkie . Dziś na przystawkę zrobiłam siekany tatar z śledzia solonego dla przełamania smaku dodałam słodka kukurydzę .

Siekany tatar z śledzia solonego

składniki

    4 szt śledzie solone
    1  cebula czerwona
    3 szt korniszony
    4 łyżki kukurydzy w puszce
    olej rzepakowy
    pieprz kolorowy ziarnisty
    ocet winny

Śledzie solone należy namoczyć choćby kilka godzin. Wymienić dwa razy wodę podczas moczenia. Następnie wyciągnąć obsuszyć i siekać drobno dużym nożem. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć na sitku. Ogórki z octu pokroić bardzo drobno. Wszystkie składniki wymieszać z sobą. Dodać olej i pieprz do smaku. Wymieszać i dodać odrobinę octu winnego. Jeszcze raz wymieszać i mocno schłodzić. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz