środa, 5 lutego 2014

Wegetariańska zupa z fasolą mung

Zupa lekka prawie bez tłuszczu z zdrowa i wartościowa fasolą mung . Do tego lekki makron ryżowy .

Wegetariańska zupa z fasolą mung

składniki
    1 szklanka fasoli mung ekologicznej Symbio
    2 marchewki
    15 dag pieczarek
    sos sojowy
    imbir
    pieprz kolorowy ziarnisty
    1 szklanka groszek zielony (może być z mrożonki)
    1 opakowanie makron ryżowy
    1 łyżka oleju ryżowego
    3 szklanki bulionu warzywnego

Fasole mung moczymy kilka godzin następnie gotujemy do miękkości ok 20 min. Na patelni na oleju ryżowym podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki. Marchewkę kroimy w kosteczkę. Do podsmażonych pieczarek dodajemy marchewkę i groszek. Smażymy chwilę. Zalewamy bulionem warzywnym ok 3 szklanki. Zagotowujemy w garnku. Gotujemy do miękkości marchewki. Dodajemy ugotowaną fasolę. Doprawiamy do smaku sosem sojowym , pieprzem i mielonym imbirem. Na koniec dodajemy makron ryżowy . Nakrywamy garnek i odstawiamy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz