sobota, 29 marca 2014

Pasta kanapkowa na przywitanie wiosny .

Sklepy bombardują nas nowalijkami i jak tu ich nie kupić . Dziś z sklepowej pułki uśmiechały się do mnie rzodkiewki. Były śliczne więc powędrowały do koszyka.  Zrobiłam z nich pastę kanapkowa z dodatkiem jajek i serka.

Pasta kanapkowa na przywitanie wiosny .

składniki

 jajka ok 7 szt'
serek naturalny 1/2 szklanki
 twaróg 200g
sól morska
pieprz biały
 śmietana 30 % ok 3 łyżki
rzodkiewka 1 pęczek

Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem soli. Po ugotowaniu studzimy je i obieramy. Następnie bardzo drobno siekamy. Twaróg miksujemy z serkiem i śmietana . dodajemy posiekane jajka i mieszamy ale już łyżką . Rzodkiewkę myjemy odcinamy końce i ścieramy na tarce. dodajemy do pasty. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Chłodzimy w lodówce ok 2 godziny.



2 komentarze:

  1. lubię taką z rzodkiewka, pycha:d

    OdpowiedzUsuń
  2. Dodałabym jeszcze tylko szczypiorku.. i dla mnie ulubiona inspiracja na kola cje :)

    OdpowiedzUsuń