piątek, 22 sierpnia 2014

Wiosenna patelni z fasolką mung i krewetkami

  Wiosenna patelni z fasolką mung i krewetkami
Smaczna potrawa zrobiona na konkurs kulinarny .

https://zbozesmakuje.buzzinteractive.eu/img/legalka.png


  Wiosenna patelni z fasolką mung i krewetkami
 składniki

 fasolka mung 1 szklanka
kasza jęczmienna 2 szklanki
krewetki 2 szklanki
masło klarowane 4 łyżki
sól morska
nitki chilli
czosnek 4 ząbki
papryczka chilli
papryka czerwona
wino białe 1 szklanka

 Fasolkę mung moczymy następnie gotujemy do miękkości. Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy posiekany czosnek i chwilę smażymy, po kilku minutach dodajemy pokrojoną drobno paprykę
czerwona i chilli . Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy kaszę na patelnie. Dodajemy także ugotowaną fasolkę. Podlewamy winem - odparowujemy alkohol. Doprawiamy solą ,pieprzem do smaku.  Gotujemy jeszcze kilka minut . Podajemy na ciepło




Na przepis można głosować tu     https://apps.facebook.com/blogerzy_w_zbozu/przepis/76

dziękuję za każdy głosik :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz