czwartek, 3 kwietnia 2014

Kapusta z pieczarkami na ciepło

Kapusta kiszona bardzo zdrowy produkt, teraz w okresie przesilenia wiosennego bardzo polecany. Zawiera dużo witamin , podniesie nasza odporność doda nam energii.
Dziś w wersji na ciepło z dużą ilością pieczarek.


Kapusta z pieczarkami na ciepło 

składniki

Kapusta kiszona ok 1 kg
cebula 2 szt
pieczarki świeże ok 1 kg
liść laurowy 2 szt
marchewka 2 szt'
czosnek 3 ząbki
masło klarowane ok 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
odrobina cukru

Marchewkę obieramy ścieramy na tarce i dodajemy do kapusty kiszonej. Kapustę kiszoną zalewamy wodą dajemy liście laurowe i gotujemy do miękkości. Ugotowana studzimy -odciskamy i lekko siekamy. Cebule i czosnek obieramy. Pieczarki kroimy w kosteczkę dość drobną. Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy cebulkę dodajemy pieczarki i smażymy. Następnie dodajemy pokrojoną kapustę. Mieszamy i smażymy wszystko razem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pod koniec duszenia dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy dodajemy odrobinę cukru dla przełamania smaku i jeszcze chwilę smażymy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz