środa, 2 kwietnia 2014

Muszle z krewetkami na zielono

Tak mi przyszło na myśl co by tu zrobić dobrego i szybkiego z moich ulubionych składników.
I wyszło ...
Muszle z krewetkami na zielono

składniki
makaron duże muszle
czosnek 3 ząbki
'masło klarowane
'szpinak mrożony 1 op
krewetki małe 1 opakowanie
sól morska do smaku
pieprz do smaku
1 mała cebula
1 mała marchewka

Muszle gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem dodajemy odrobinę startej marchewki . Mieszamy , dodajemy umyte i odcedzone krewetki. Smażymy wszystko razem. Dodajemy szpinak. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Chwile dusimy. Łączymy z makronem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz