poniedziałek, 28 kwietnia 2014

Pasta kanapkowa z jajek i musztardy

Kolejny moja propozycja na pastę kanapkową .dalej wykorzystujemy jajka tym razem z odrobina majonezu , musztardy i szczypiorku.

Pasta kanapkowa z jajek  i musztardy

składniki
jajka 10 szt
majonez ok 3 łyżki
musztarda ok 2 łyżki
 pieprz biały
 sól morska
szczypiorek
twaróg 25 dag

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Po ugotowaniu studzimy i zimne obieramy. Następnie ścieramy je na tarce jarzynowej. dodajemy pokruszony ser. Lekko mieszamy . Dodajemy majonez i musztardę. Mieszamy . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy umyty i posiekany szczypiorek. Mieszamy wszystko ponownie i wstawiamy do lodówki na ok 3 godziny. Pastę podajemy zimna do kanapek.





1 komentarz:

  1. Szybka i prosta. Jestem ciekawa jej smaku, ze względu na połaczenie twarogu z musztardą.

    OdpowiedzUsuń