środa, 23 kwietnia 2014

Pomidorowa pasta jajeczna

Kolejna propozycja pasty jajecznej tym razem z dodatkiem przecieru pomidorowego. Smaczna wydajna i tania.

Pomidorowa pasta jajeczna


składniki

serek kanapkowy biały  1 opakowanie ok 1 szklanki
jajka 10 szt
majonez 1 łyżka
przecier pomidorowy 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
 pieprz
sól morska
papryka słodka

Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy je i ścieramy na tarce duże oczka. Do startych jajek dodajemy serek śniadaniowy kanapkowy i wszystko lekko mieszamy. dodajemy śmietanę i majonez- mieszamy. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku sola , pieprzem i papryką słodką . Wszystko razem mieszamy i chłodzimy .




Jajka na Wielkanoc

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz