poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Wielkanoc 2014 - Jajka nadziewane mascarpone i anchois

Tydzień do świąt Wielkanocnych - zaczynamy planować menu - kombinować wymyślać aby nasz stół świąteczny był inny niż w tamtym roku , jeszcze bardziej smaczny , kolorowy i pełen różnych smaków.

Jajka  nadziewane  mascarpone i anchois


składniki

jajka 6 szt
mascarpone 1 łyżka
jogurt grecki 1 łyżka
pieprz grubo mielony
papryka czerwona 1/2 szt
anchois 2 puszki
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy obieramy kroimy wzdłuż na pół  i z zimnych wyciągamy żółtka.  Żółtka ucieramy z anchois dodajemy serek mascarpone i jogurt grecki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Nadzienie nakładamy do jajek , ozdabiamy kawałkiem anchois i kawałkiem papryki czerwonej .


Jajka na Wielkanoc

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz