czwartek, 8 maja 2014

Jarmuż z pomidorami , bekonem i cieciorką

Długo myślałam co tu sobie na obiad zrobić nie przepadam za mięsem, ale znalazłam w lodówce kawałek ładnego bekonu dlaczego go nie wykorzystać ???

Jarmuż z pomidorami , bekonem i cieciorką

składniki

jarmuż
bekon ok 20 dag
pomidory ok 2 szt
 sól, pieprz
masło ok 1 łyżeczka ,
oliwa ok 1 łyżeczka
cieciorka 1/2 szklanki

Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy olej. Dodajemy posiekany czosnek a następnie umyty i osuszony jarmuż. Smażymy chwilę . Dodajemy pokrojony bekon - smażymy aż się zarumieni. . Mieszamy . Następnie dodajemy pokrojonego pomidora. Wszystko razem smażymy. doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na końcu dodajemy odsączoną z zalewy cieciorkę. Chwilę smażymy i podajemy.




1 komentarz: