piątek, 9 maja 2014

Makron z cukinia i oliwkami - wegetariański obiad

Lekkie danie ,  łatwe do odgrzania , makarony zawsze robię kiedy wybieram się na kilka dni do pracy . Wiem ,że rodzinka nie będzie miała problemu z podgrzaniem i wsunie go na obiad a resztki na kolację .

Makaron z cukinią i oliwkami

składniki

spaghetti 1 opakowanie
pomidory z puszki
oliwki zielone 1/2 słoika
ser żółty twardy  ok 20 dag
oliwa z oliwek
czosnek ok 2 ząbki
cukinia młoda 1 szt
 sól , pieprz, tymianek do smaku

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy woda i odstawiamy.  Na patelnie wlewamy oliwę , dodajemy posiekany czosnek, następnie dodajemy pokrojona cukinię . Smażymy chwilę . Zalewamy pomidorami z puszki , dusimy. Doprawiamy solą ,pieprzem i tymiankiem do smaku.  Na koniec dodajemy oliwki. Mieszamy . Na patelnie z sosem dajemy wcześniej ugotowany makaron, lekko mieszamy . Serwujemy posypane tartym serem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz