niedziela, 1 czerwca 2014

Koperkowy obiad

Szybkie danie obiadowe do tego młode ziemniaczki lub jaśminowy ryż . Szybko , tanio i smacznie. Czy można wymarzyć sobie coś lepszego .

Jajka w sosie koperkowym
składniki
jajka 5 szt
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól morska
koperek
bulion 2 szklanki
śmietana 30 % 1/2 szklanki
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu obieramy i kroimy na połówki. Koperek myjemy osuszamy i siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło dajemy mąkę i mieszamy . Następnie zalewamy bulionem i dokładnie mieszamy aż powstanie jednolity krem. Doprawiamy solą do smaku. Wlewamy śmietanę . Dodajemy pokrojony koperek i zagotowujemy. Sosem polewamy jajka.




1 komentarz: