wtorek, 23 września 2014

Łosoś zawijany w boczek z sosem koperkowo jogurtowym

Kawałek łososia zawinięty w wędzony boczek na pure z ziemniaków . Do tego leciutki sosik z jogurtu i koperku . Zapraszam na obiad .

Łosoś zawijany w boczek z sosem koperkowo jogurtowym

składniki

35 dag łososia filet
jogurt grecki
jogurt naturalny
koperek
boczek wędzony w plasterkach
rukola
ziemniaki
śmietana 30 % 
sól do smaku

Z łososia odcinamy skórę . Kroimy na porcje. Każdy kawałek zawijamy w plasterek boczku . Wkładamy do piekarnika na ok 10 min . Piekarnik ustawiamy na 170 stopni.
Ziemniaczki obieramy gotujemy . Ugotowane dusimy , dodajemy soli i śmietanę 30 % .
Jogurt grecki mieszamy z naturalnym  jogurtem dodajemy posiekany koperek. Solimy do smaku.
Na środku talerza serwujemy 2 kulki ziemniaków na nie kładziemy łososia . Talerz ozdabiamy rukolą , sosem i kiełkami. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz