środa, 10 września 2014

Sałatka z czerwoną cebulą

 Sałatka z gotowanych warzyw z dodatkiem wędzonej kiełbasy i czerwonej cebuli. Fajna jarzynówka , pasuje na każdą okazję.

 Sałatka z czerwoną cebulą
3 szt marchewka
1 szt pietruszka
4 szt ziemniaków
2 cebule czerwone
ogórek kiszony
4 jajka
kiełbasa wędzona ok 20 dag
sól, pieprz
majonez, jogurt
natka pietruszki

Ziemniaki, marchewkę pietruszkę korzeń myjemy i gotujemy . Następnie studzimy obieramy i kroimy w kosteczkę . Ogórka kroimy w drobna kosteczkę , kiełbasę także. Natkę siekamy. Jajka gotujemy i kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy i siekamy. Składniki mieszamy z sobą . Dodajemy jogurt wymieszany z majonezem. Doprawiamy pieprzem i sola do smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz