środa, 15 października 2014

Pomidorowe fusilli z cukinią i szpinakiem

Lekkie danie z makaronu fusilli. Jest to nowość firmy Lubella - makaron pomidorowy . Ma bardzo ładny kolorek i fajny smak. Wykorzystałam do zrobienia lekkiego dania z młoda cukinią i świeżym szpinakiem .

Pomidorowe fusilli z cukinią i szpinakiem

składniki
makron fusilli pomidorowy Lubella
młoda cukinia
liście szpinaku
rukola
małe pieczarki
masło klarowane
sól
pieprz
zioła prowansalskie
pieprz
czosnek 2 ząbki
cebula czerwona
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Po ugotowaniu odcedzamy i przelewamy wodą.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Dajemy posiekane ząbki czosnku. Chwilę smażymy. Dodajemy piórka czerwonej cebuli. Następnie dodajemy plasterki cukinii i połówki pieczarek.  Podsmażamy. Następnie dajemy liście szpinaku i dodajemy makaron. Mieszamy. Doprawiamy solą ,pieprzem ziołami prowansalskimi do smaku. Na koniec dodajemy liście rukoli. Podajemy na ciepło.




1 komentarz: