wtorek, 18 listopada 2014

Grillowane warzywa z sosem czosnkowym

Pomysł na lekką kolacje , przystawkę a może na lekki obiad.
Dobra patelnia grillowa , trochę warzyw i nie zawody sos czosnkowy .
Do tego dodatek roszponka z olejem z ostropestu , świeżutkiego i pysznego z OLINI

Grillowane warzywa z sosem czosnkowym

składniki

bakłażan
pomidor
papryka czerwona
 śmietana 18%
czosnek
majonez
roszponka
olej z ostropestu OLINI

Bakłażana myjemy dobrze i kroimy w plasterki. Paprykę czerwona myjemy kroimy w kawałki i grillujemy , pomidora kroimy w plastry i grillujemy. Na koniec lekko solimy. 
Roszponkę myjemy i osuszamy. Układamy na talerzach i kropimy olejem z ostropestu.
Warzywa układamy na przemian. Robimy sos czosnkowy. Czosnek wyciskamy mieszamy z  z śmietaną i majonezem pół na pół. Doprawiamy solą . Sosem polewamy warzywa.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz