niedziela, 21 grudnia 2014

Miruna w cieście curry .

W tym okresie przedświątecznym próbuje ryby na 100 sposobów.  Jest to okres typowo rybny , w sklepach mamy w tedy duży wybór świeżych  ryb. Dlatego jest to wspaniały okres na eksperymentowanie , szaleństwo w kuchni.


Miruna w cieście curry .

składniki
1 kg miruny Abramczyk
3 jajka
mąka
odrobina mleka
sól
pieprz
curry
olej

Jajka myjemy rozbijamy w wkładamy do miski. Roztrzepujemy widelcem. Dodajemy odrobinę mleka ok 2 łyżki. Jeszcze raz mieszamy. Dodajemy pomalutku mąkę aby ciasto nam ładnie zgęstniało; Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy przyprawę curry. Jeszcze raz dobrze mieszamy. Ciasto odstawiamy. Filety solimy lekko, moczymy w cieście i szybciutko układamy na rozgrzanej patelni . Smażymy na złoto z obu stron.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz