wtorek, 2 grudnia 2014

Twarożek na zielono


 Mój pomysł na inny twarożek. Dzięki bazylii mamy pełne smaku i aromatu śniadanie.
Najlepiej smakuje  z miseczki przegryzane świeża bułeczką .

 Twarożek na zielono

1/2 pęczka bazylii
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
25 dag twarogu
sól morska
 2 łyżki śmietany
pomidor 2 szt
1 łyżka tartego parmezanu

Do kubka od blendera wkładamy bazylię świeżą , dodajemy ząbki czosnku , oliwę i parmezan. Miksujemy wszystko na gładką masę. Solimy do smaku. Twarożek dusimy widelcem z śmietaną . Następnie łączymy twaróg z bazylią. Mieszamy. Pomidory myjemy i kroimy w kosteczkę dodajemy do twarożku. Podajemy na śniadanie z pieczywem .




1 komentarz: