piątek, 13 lutego 2015

Jajecznica na białkach z dodatkami

Coś z rodzaju gastronomia ekonomia. Co z robić z białkami , które  zostały nam od pieczenia ciasta.
Można upiec drugie ciasto , można białka zamrozić , ale tez można zrobić jajecznice i zaoszczędzić na śniadanku :)

Jajecznica na białkach z dodatkami
4 białka
15 dag pieczarek
kawałek kiełbasy wędzonej
1/2 cebuli
natka pietruszki
sól morska
pieprz kolorowy
masło klarowane

Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę . Podsmażamy na masełku. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na pół lub na cztery. Dodajemy do cebulki. Kiełbasę kroimy  w plasterki. Składniki razem chwilę smażymy. Zalewamy białkami. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Natkę pietruszki myjemy osuszamy i grubo kroimy. Posypujemy jajecznice przed podaniem.




1 komentarz:

  1. Tak bez żółtka? Nie jestem przekonana, ale spróbuję. Nie smakował nu też kiedyś krwisty stek Wrocław jednak zmienił moje poglądy :)

    OdpowiedzUsuń