poniedziałek, 9 lutego 2015

Podgrzybkowa zupka -

Dostałam w pewnym markecie mrożone podgrzybki takie w całości z lasu wydarte .
Użyłam do zupy wyszła , super a zapach nie wspomnę o smaku.

Podgrzybkowa zupka -

składniki
20 dag mrożonych prawdziwków
5 ziemniaków
1 pietruszka
sól morska
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
śmietana 30 % 1 szklanka
białe wino 100ml

Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na masełku. Dodajemy grzybki , wszystko razem podsmażamy. Po ok 10 min podlewamy białym winem i redukujemy.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . Pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce.
Warzywa gotujemy w 2 litrach wody . doprawiamy solą do smaku. Zagotowujemy . Dodajemy zawartość patelni. Wszystko razem gotujemy.Doprawiamy do smaku sosem sojowym , solą pieprzem. Na koniec wlewamy śmietanę i zagotowujemy.





2 komentarze:

  1. takie zupki grzybowe sa rewelacyjne! :)

    http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/02/konkurs-walentynkowy.html

    OdpowiedzUsuń