niedziela, 12 kwietnia 2015

Francuskie koperty z jabłkiem

Bardzo szybkie ciasteczka , pyszne. Mało pracy a takie dobre. Ciasto francuskie spokojnie możemy kupić w sklepie , jest smaczne .
Do tego jabłuszka prażone z cukrem waniliowym-pycha.

Francuskie koperty z jabłkiem

składniki

  • ciasto francuskie
  • 4 jabłka
  • 1 gruszka
  • cukier wanilinowy
  • cukier brazowy 1 łyżka
  • cukier puder
  • czekoladowe jajka
  • śmietana 30%
  • masło 1 łyżeczka 
 Gotowe ciasto francuskie kroimy na równe kwadraty. Jabłka i gruszkę obieramy i kroimy w kosteczkę . owoce podsmażamy na maśle . Dodajemy cukier brązowy i cukier wanilinowy.Mieszamy - smażymy ok 7 min. Podsmażone owoce nakładamy na środek koperty , zaklejamy końce do środka. Pieczemy w 200 stopniach ok 15 min. Cukier puder mieszamy z odrobina śmietany 30 % ozdabiamy zimne koperty. Na środek kładziemy czekoladowe jajo i ozdabiamy motylkami.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz