poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Jarmuż na krótko z sadzonym

Mamy sezon na jarmuż , pojawia się na każdym ryneczku , supermarketami tez nie gardzi. Cena niska, a ile dobrodziejstwa. Dużo dawka witamin i mikroelementów.
Warto zaserwować go na obiad.

Jarmuż na krótko z sadzonym


składniki

1 opakowanie jarmużu
20 dag kiełbasy wedzonej
1 łyżka masła klarowanego
4 jajka
 czosnek 2 ząbki
sól morska
pieprz
Jarmuż płuczemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy  masło. Kiełbasę kroimy w kosteczkę , podsmażamy na masełku. Dodajemy osuszony jarmuż. Podsmażamy , podlewamy odrobinę wodą. Dusimy chwilę ,doprawiając wyciśniętym czosnkiem , sola i pieprzem. Wbijamy jajka, nakrywamy patelnię . Kiedy jajka zetna się . Nakładamy danie na talerze.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz