niedziela, 12 kwietnia 2015

Sałatka z cieciorką i jajkiem

Przyszła wiosna zmieniamy nawyki żywieniowe , teraz ma być zdrowo, lekko i odżywczo.
Proponuję sałatkę z cieciorką z puszki - ale jest gotowana na parze - dobrej firmy Bonduelle.

Sałatka z cieciorką i jajkiem

składniki

1 puszka cieciorki Bonduelle
4 jajka
1 papryka czerwona
majonez kilka łyżek
1 zabek czosnku
1 łyżka śmietany

Cieciorkę odsączamy na sitku. Dajemy ja do miski. Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w kostkę . Paprykę czerwona myjemy usuwamy białą błonkę i gniazdo nasienne . Kroimy w kosteczkę . Składniki mieszamy z sobą. Majonez łączymy z śmietana i wyciśniętym czosnkiem , lekko solimy do smaku. Wszystko razem mieszamy. Chłodzimy i nakładamy do miseczek.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz