środa, 22 kwietnia 2015

Śniadaniowa pasta jajeczna z nutą chrzanu

O pastach pisałam już wile razy , kilka minut pracy i mamy cała miseczkę dobrego zdrowego smarowidła. Dziś pasta na bazie jajek i twarogu a do tego dla pikanterii i ostrości chrzan.

Śniadaniowa pasta jajeczna z nutą chrzanu
składniki

25 dag twarogu
5 jajek
3 łyżki majonezu
sól morska do smaku
chrzan ze słoiczka

Twaróg dajemy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu studzimy i ścieramy na tarce duże oczka.  Mieszamy twaróg z jajkami. Dodajemy majonez. Mieszamy i doprawiamy solą do smaku. Na koniec dodajemy kilka łyżeczek tartego chrzanu , według uznania i ponownie mieszamy.
Pastę chłodzimy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz