piątek, 26 czerwca 2015

Pappardelle z botwinka i mięsem

Smaczne danie makaronowe , użyłam pappardelle z pomidorami suszonymi do tego mięso mielone i liście botwinki. Pysznie , lekko sezonowo.

 Pappardelle z botwinka i mięsem 

składniki

1 opakowanie Pappardelle
1 duża cebula
3 ząbki czosnku'
parmezan
sól
pieprz
botwinka
1/2 kg łopatki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w dobrze osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy.  Łopatkę mielimy , na klarowanym maśle podsmażmy posiekaną cebulkę i wyciśnięte  ząbki czosnku. Dodajemy mielone mięso mieszamy i podsmażamy.  Solimy do smaku , dodajemy pieprz. Następnie dodajemy pokrojona botwinkę . Wszystko razem smażymy. Na koniec dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy i dodajemy odrobinę parmezanu.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz