niedziela, 20 września 2015

Pęczak z jarmużem i jajkiem gotowanym

Smaczna zdrowa i szybka w przygotowaniu potrawa. Polecam na obiad , wspaniale sprawdza się na lunch w pracy , wystarczy spakować do pojemniczka a potem odgrzać w piecyku.  Smakuje na zimno jak i na ciepło .

Pęczak z jarmużem i jajkiem gotowanym 

składniki
1 szklanka pęczaku
 1 garść jarmużu
 sól
masło klarowane
czosnek 2 ząbki
3 jajka
Pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu .  Jarmuż myjemy odkrawamy łodygi i kroimy drobno. Czosnek obieramy i siekamy. Jajka gotujemy na twardo. Na patelni na klarowanym maśle podsmażamy czosnek z jarmużem. Następnie dodajemy pęczak , mieszamy. doprawiamy solą do smaku. Na koniec dodajemy pokrojone w dużą kostkę jajko. Lekko mieszamy .




1 komentarz:

  1. pychota! zrobię sobie taki "przenośny" obiadek na wtorek, ponieważ zostaję dłużej poza domem :D

    OdpowiedzUsuń