czwartek, 10 września 2015

Przetwory jesieni- Pesto z jarmużu

Coś fantastycznego zaraz po pesto z czosnku niedźwiedziego. Dużo zdrowia , wapnia, witamin. Wzmacnia, uodparnia dodaje urody i ten smak.
Same plusy zamknięte w słoiku . Pesto z jarmużu na bazie oleju rzepakowego, czosnku i słonecznika .
 Pesto z jarmużu

1 bukiet jarmużu
1/2 opakowania nasion słonecznika Kresto
olej rzepakowy Rapso
sól
4 zabki czosnku
2 łyżki przegotowanej wody

Jarmuż myjemy odcinamy łodygi. Czosnek obieramy. Do blendera wlewamy olej, wodę . Miksujemy. Dodajemy ziarna słonecznika i czosnek. Miksujemy. Dodajemy liście jarmużu. Wszystko razem miksujemy. Solimy do smaku. Nakładamy do słoiczków. Na wierzch wlewamy po 1 łyżce oleju. Zamykamy i wstawiamy do lodówki.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz