wtorek, 22 września 2015

Surówka obiadowa z białej kapusty

Surówka do obiadu musi być . Możemy zaserwować z białej kapusty z czerwonej z różnymi dodatkami . Wszystko zależy od naszego smaku i wyobraźni.
U mnie dziś biała kapusta z dodatkiem korniszona . Pasuje do każdego obiadku.

Surówka obiadowa z białej kapusty 

składniki
1/2 białej kapusty 
2 marchewki
1 cebula
5 ogórków korniszonów
sól
cukier
olej 
ocet
pieprz

Kapustę biała kroimy drobniutko. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebulę obieramy i siekamy drobno.  Ogórki ścieramy na tarce duże oczka . Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem do smaku. Dla przełamania dodajemy cukier i ocet. Jeszcze raz mieszamy. Dodajemy olej i mieszamy ponownie.




 

1 komentarz:

  1. Najlepsza. Uwielbiam taką do obiadu. Pasuje do wszystkiego i jest pyszna!

    OdpowiedzUsuń